Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουρμούσης: 30.000 οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

tags :
Κουρμούσης: 30.000 οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και επιδότηση από το κράτος της μηνιαίας δόσης που κυμαίνεται στο 40% με 50%
Πάνω από 30.000 έλληνες υπέβαλλαν αιτήσεις για να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από 1η Ιουλίου έως και 31 Οκτωβρίου.
Στη ρύθμιση αυτή περιλαμβάνονται ακόμη και η επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων τους, όπως γνωστοποίησε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM.
«Δεν συμφέρει σε κανέναν να μην κάνει τίποτα» τόνισε ο κ. Κουρμούσης και μίλησε για "μια μοναδική ευκαιρία, που καλό είναι να την αξιοποιήσουν όσοι περισσότεροι μπορούν".
Υπενθύμισε δε πως πρόκειται για μια ευνοϊκή πρόταση ρύθμισης για όσους την επιλέξουν, "κάτι που σημαίνει εξόφληση σε 25 χρόνια, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%".
Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις δε, υπάρχει -όπως τόνισε- "και επιδότηση από το κράτος της μηνιαίας δόσης που κυμαίνεται στο 40% με 50%".
Υπενθύμισε δε πως το πρόβλημα με το "πιστοποιητικό βαρών", το οποίο πολλοί πολίτες αδυνατούσαν να προσκομίσουν λόγω και της απεργίας στα υποθηκοφυλάκεια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να καταθέσουν αίτηση, δεν υφίσταται πλέον, αφού αυτό καταργήθηκε στο τέλος Αυγούστου.
Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σημείωσε ακόμη πως μέσα από τη διασύνδεση που υφίσταται "με άλλες 140 χώρες", υπάρχει ανταλλαγή στοιχείων και στη Γραμματεία είναι εφικτό να βρεθεί "εάν κάποιος έχει εισοδήματα και περιουσία και στο εξωτερικό, εφόσον φυσικά είναι μια συνεργαζόμενη χώρα".
Προσέθεσε πως στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν επιπλέον βελτιώσεις στα σημεία της πλατφόρμας.
Συγκεκριμένα οι κινήσεις των ενδιαφερομένων θα είναι ακόμη λιγότερες, αφού, όπως τόνισε, "κάποια δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο πολίτης, είμαστε τώρα σε μια διαδικασία να τα ψηφιοποιήσουμε, να έρχονται δηλαδή αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε να μην χρειάζεται ο πολίτης να πάει σε κάποια υπηρεσία και να τα εκδώσει", μια επιπλέον κίνηση βελτιστοποίησης που στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί "μέσα στον επόμενο μήνα".
Με αυτό τον τρόπο η ειδική Γραμματεία θα στοχεύει να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την υποβολή των αιτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης