Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 30 τραυματίες από έκρηξη σε αγορά πόλης κοντά στην Τουρκία

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 30 τραυματίες από έκρηξη σε αγορά πόλης κοντά στην Τουρκία
Η πόλη αυτή βρίσκεται στην περιοχή όπου διεξήχθη μία από τις σφοδρές μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κουρδικών πολιτοφυλακών
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ στα σύνορα με την Τουρκία, μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μια αγορά το Σάββατο (2/11/2019), σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι, αντάρτες που μάχονται στο πλευρό των Τούρκων και άμαχοι, οι περισσότεροι παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων.
Οι περισσότεροι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ιατρική πηγή που πρόσθεσε ότι η έκρηξη του παγιδευμένου με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών αυτοκινήτου κατέστρεψε καταστήματα και αυτοκίνητα.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση.
Η πόλη αυτή, που ελέγχεται από την Τουρκία, βρίσκεται στην περιοχή όπου διεξάγονται από τις πλέον σφοδρές μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κουρδικών πολιτοφυλακών από την ημέρα έναρξης της εισβολής της Άγκυρας στη Συρία.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που αποδίδει την «επίθεση» αυτή στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης