Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 18,1% για τη ΝΔ με 42,9% έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 18,1% για τη ΝΔ με 42,9% έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και το ΜέΡΑ25 επίσης με 3,1%.
Με διαφορά 18,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 42,9%, και έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με  24,8%.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και το ΜέΡΑ25 επίσης με 3,1%.
Στο ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι περίμεναν, συνολικά το 68,2% των πολιτών απαντά θετικά.
Συγκεκριμένα, το 48,2% πιστεύει ότι είναι «καλύτερος» από ό,τι περίμενε.Το 20% απαντά «το ίδιο καλός».
Αντίθετα, το 21,4% απαντά ότι είναι «το ίδιο κακός» και το 6,8% «χειρότερος» από ό,τι ανέμενε.
Στο ερώτημα αν οι πολίτες πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του, συνολικά το 81,4% πιστεύει ότι θα τηρήσει από αρκετές έως όλες τις υποσχέσεις του.
Ειδικότερα, το 11,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα τις υλοποιήσει όλες, το 34,6% ότι θα υλοποιήσει τις περισσότερες, ενώ το 35,6% απαντά ότι θα υλοποιήσει κάποιες/αρκετές.
Σε σχέση με το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης, η ΝΔ καταγράφει ανοδική πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδική, με την τακτική της πόλωσης και του διχαστικού λόγου να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα, που ζητά άλλου τύπου αντιπολίτευση, πιο δημιουργική και πιο ήπια!
Η «φωτογραφία» της στιγμής, όπως χαρακτηρίζονται οι δημοσκοπήσεις, δίνει ακόμα περισσότερο αέρα στα κυβερνητικά πανιά, ενώ χτυπά καμπανάκι για την Κουμουνδούρου.
Η έρευνα εντοπίζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επηρεάσει συνολικά το πολιτικό σκηνικό των επόμενων ετών:
Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επίδραση και έχει γενικά καλή αποδοχή σε ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που φτάνει από 60% έως 70%! Ουσιαστικά μόνο το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος, στέκεται με άρνηση στον ίδιο ή την κυβέρνησή του, αφήνοντάς του όλο τον υπόλοιπο πολιτικό και κοινωνικό χώρο, να είναι θετικά ή έστω καλοπροαίρετα διακείμενος απέναντι στην κυβέρνηση.

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης