Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία κατηγορεί τους Κούρδους για την έκρηξη με τους 13 νεκρούς στη Συρία

Η Τουρκία κατηγορεί τους Κούρδους για την έκρηξη με τους 13 νεκρούς στη Συρία
To Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία και άμαχοι πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών και τραυματίστηκαν στην Τελ Αμπιάντ
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά της πόλης Τελ Αμπιάντ στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 30.
«Καταδικάζουμε αυτή την απάνθρωπη επίθεση των τρομοκρατών PKK / YPG εναντίον των αθώων πολιτών του Τελ Αμπιάντ που επέστρεφαν στα σπίτια και τα εδάφη τους ως αποτέλεσμα των δικών μας ειρηνευτικών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία και άμαχοι πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών και τραυματίστηκαν στην Τελ Αμπιάντ.
Η συγκεκριμένη είναι  μία από τις δύο μεγάλες συνοριακές πόλεις στις οποίες κατεγράφησαν οι σφοδρότερες μάχες, αφότου  η Άγκυρα ξεκίνησε την εισβολή στις 9 Οκτωβρίου 2019 ενάντια στις YPG, απόφαση που προκάλεσε  τη διεθνή καταδίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης