Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε στη γ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών στην Εκπαίδευση

Ζαχαράκη: Το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε στη γ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών στην Εκπαίδευση
Tο Υπουργείο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα συμβάντα σχολικού εκφοβισμού, τονίζιε η Σ. Ζαχαράκη
Το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε στη γ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών στην Εκπαίδευση, αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Σημειώνει ότι τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι ήδη λιγότερα σε σχέση με πέρυσι  και στην Πρωτοβάθμια παρεμφερή, ενώ δρομολογείται η πλήρης κάλυψή τους.
Η κ. Ζαχαράκη σημειώνει ακόμη ότι το Υπουργείο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα συμβάντα σχολικού εκφοβισμού, και γνωστοποιεί ότι θα επανασυσταθεί σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας μια συντονιστική ομάδα που θα ασχοληθεί με την ολόπλευρη αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ήδη, όπως αναφέρει, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του υλικού που μοιράζεται στα σχολεία από αυτό το υπουργείο».
Προθέτει ότι «είναι πρόθεσή μας στο πλαίσιο νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργαζόμαστε, να εισαγάγουμε την ενότητα του σεβασμού στον άλλο στα σχολεία μας».
Περαιτέρω, η κ. Ζαχαράκη επισημαίνει  ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το άσυλο «συνιστά τη μόνη μέχρι σήμερα, ρεαλιστική, δομημένη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για ένα πραγματικά εξαιρετικά σύνθετο και ευαίσθητο ζήτημα».
Συμπληρώνει ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και «η μεταφορά στην ενδοχώρα για έκτακτη φιλοξενία, κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες και τους ΟΤΑ" και η αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και αποτελεσματική παρεμπόδιση της δράσης των εγκληματικών δικτύων διακινητών».
Κατά την ίδια, ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί τόσο στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όσο και σε διμερείς και πολυμερείς διεθνείς συναντήσεις «θέτουν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεών τους την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας», ενώ «για την κλιμάκωση των κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ έχει πρωτοστατήσει η χώρα μας και η συντονισμένη αυτή στάση θα συνεχιστεί με συνέπεια προς όλες τις κατευθύνσεις».
Σε ό,τι αφορά την Προανακριτική Επιτροπή, η κ. Ζαχαράκη σημειώνει  ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο, παρά μόνο η εφαρμογή των κανόνων της δημοκρατίας και της νομιμότητας, όπως υπαγορεύονται από τον Κανονισμό της Βουλής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης