Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Τέθηκαν οι βασικές προϋποθέσεις για τους όρους αναφοράς ενόψει της τριμερούς στο Βερολίνο στις 25/11

Αναστασιάδης: Τέθηκαν οι βασικές προϋποθέσεις για τους όρους αναφοράς ενόψει της τριμερούς στο Βερολίνο στις 25/11
Σύμφωνα με τον Ν. Αναστασιάδη, μπορεί η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Jane Hall Lute, να βρίσκεται στην Κύπρο πριν από τις 25/11
Έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους όρους αναφοράς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, ενόψει της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο στις 25/11, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Α. Guterres και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μ Akinci.
«Πέραν τούτου, η οποιαδήποτε απόπειρα να επιβληθεί εκ των προτέρων ή να δοθεί απάντηση εκ των προτέρων για θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι του διαλόγου, το θεωρώ ότι θα ήταν αδιανόητο και ως απόπειρα και ως πολιτική ενέργεια, είτε από πλευράς μας, είτε από πλευράς των Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε ο Ν. Αναστασιάδης από τη Λευκωσία, σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή 3/11, μετά το πέρας του 6ου ετήσιου μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Jane Hall Lute, να βρίσκεται στην Κύπρο πριν από τις 25 Νοεμβρίου, που είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία  που θα γίνει η τριμερής στο Βερολίνο.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, ότι εγείρει ζητήματα που ακυρώνουν συγκλίσεις και βρίσκονται εκτός του πλαισίου Guterres  τόνισε «μια συμβουλή θα ήθελα να δώσω προς το ΑΚΕΛ.
Επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους.
Τίποτα πέραν αυτού».
Ακόμη, αναφέρθηκε στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλάυκο Κληρίδη, λέγοντας ότι «τιμούμε σήμερα τον ηγέτη που άφησε το στίγμα του για τον πατριωτικό διεκδικητικό ρεαλισμό που τον διέκρινε, τον πραγματισμό που ήταν χαρακτηριστικά ενός πολιτικού με όραμα».
«Τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε γενικότερα το στίγμα του σαν ένας πολιτικός ήθους και ιδιαίτερα προσωπικά τιμώ τον πολιτικό μου μέντορα, τον πολιτικό μου πατέρα» κατέληξε ο Ν. Αναστασιάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης