Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 50,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 50,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο δείκτης δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου θα διαμορφωθεί στις 50,5 μονάδες
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/11) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,7 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι πρακαρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 50,5 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του δείκτη διαδραμάτισε η ενίσχυση της παραγωγής στις επιχειρήσεις του κλάδου, με τον σχετικό υποδείκτη να αυξάνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσε άνοδο, μετά από τη στασιμότητα του Σεπτεμβρίου, ενώ αντίθετα η δημιουργία νέων επιχειρήσεων υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Ωστόσο, η στελέχωση των επιχειρήσεων κατέγραψε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Ιούνιο.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις παρέμειναν αισιόδοξες για τις προοπτικές του κλάδου τους επόμενους δώδεκα μήνες, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί άνοδος στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
«Τα τελευταία στοιχεία του PMI έδειξαν την ταχύτερη άνοδο στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, γεγονός που βοήθησε τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «η έρευνα έδειξε επίσης και μία ανοδική τάση, στη στελέχωση, καθώς ο αριθμός των στελε΄χων αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης