Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,1 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο υποδείκτης αισιοδοξίας των επιχειρήσεων υποχώρησε σε χαμηλά 15 μηνών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/11) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες, έναντι 51,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στις 51,1 μονάδες.
Ωστόσο, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης δημιουργίας νέων επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, ενώ ο αντίθετα ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες εξαγωγές σημείωσε άνοδο.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των νέων επιχειρήσεων για το επόμενο έτος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.
Όσον αφορά την σύνθετο δείκτη PMI, στον οποία περιλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, σημειώθηκε οριακή επιτάχυνση στις 52 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.
«Η οικονομία της Κίνας συνέχισε την ανάκαμψη τον Οκτώβριο, χάρη κυρίως στις επιδόσεις του μεταποιητικού κλάδου, ενώ η εγχώρια και η εξωτερική ζήτηση βελτιώθηκαν», δήλωσε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η αισιοδοξία των επιχειρήσεων παρέμεινε αδύναμη, περιορίζοντας την απελευθέρωση της παραγωγικής ικανότητας».
«Τα θεμέλια της σταθεροποίησης στην ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να εδραιωθούν», πρόσθεσε ο κ. Zhong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης