Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Επενδυτικός οδηγός για τις αμερικανικές εκλογές του 2020 - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Morgan Stanley: Επενδυτικός οδηγός για τις αμερικανικές εκλογές του 2020 - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Με τις αμερικανικές εκλογές να απέχουν μόλις ένα έτος, η Morgan Stanley εξέδωσε έναν οδηγό για την αντίδραση των επενδυτών ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα
Έναν επενδυτικό οδηγό για την αντίδραση της Wall Street ανάλογα με το αποτέλεσμα στις αμερικανικές εκλογές του 2020 εξέδωσε η Morgan Stanley.
Για παράδειγμα, η τράπεζα εκτιμά ότι οι τράπεζες και οι πετρελαϊκές εταιρείες θα είναι οι μεγάλοι νικητές εάν επανεκλεγεί ο Donald Trump και οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν τη Γερουσία.

Στο πρώτο σενάριο, η Morgan Stanley σημειώνει ότι οι μετοχές των εναλλακτικών μορφών ενέργειας δεν ωφεληθούν σε αντίθεση με τις πετρελαϊκές, τις εταιρείες φυσικού αερίου και τις μεγάλες τράπεζες που θα δεχθούν πιέσεις.
Στο δεύτερο σενάριο, ο Trump επανεκλέγεται, αλλά το Κογκρέσο παραμένει διχασμένο μεταξύ μιας Γερουσίας υπό τους Ρεπουμπλικανούς και μιας Βουλής υπό τους Δημοκρατικούς.
Σε αυτή την περίπτωση θα ενισχύει τη σταδιακή κατάργηση των κανονισμών σε τράπεζες και πετρέλαιο.
Στο τρίτο σενάριο, οι Δημοκρατικοί θα πάρουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου αλλά του Κογκρέσου. 
Πιθανότατα, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αύξηση των δαπανών υγείας, τις μεταφορές και τις υποδομές.
Αλλά ένας δημοκρατικός συνασπισμός θα οδηγήσει επίσης σε αυξημένο έλεγχο και πίεση στις μεγάλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, τις τεχνολογικές και τις φαρμακευτικές.
Τέλος, στο τέταρτο σενάριο, οι Ρεπουμπλικανοί αποκτούν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου.
Σε αυτή την περίπτωση, οι αμερικανικές μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών και εταιρειών φυσικού αερίου, χρηματοπιστωτικών εταιρειών και των τηλεπικοινωνιών θα δεχθούν ώθηση, ενώ οι αναδυόμενες αγορές θα δεχθούν ύφεση εάν το αμερικανικό δολάριο ισχυροποιηθεί περαιτέρω.
Παρά τα λίγα σενάρια, η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι η αρχική αντίδραση της αγοράς ενδεχομένως να είναι λάθος και οι φόβοι της Wall Street σχετικά με την επανεκλογή του Trump το 2016 ήταν υπερβολικοί. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης