Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε ρωσικές επενδύσεις - Η Ρωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα

Δένδιας: Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε ρωσικές επενδύσεις - Η Ρωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα
Ο υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη στο Ria Novosti
Για ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας έκανε λόγο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο Ria Novosti, ενόψει και τη συνάντησης τους με τον Ρώσο ομόλογο στη Μόσχα στις 6 Νοεμβρίου.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξή του, αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, πως «η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα και βέβαια στην Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, περιοχές άμεσου ενδιαφέροντός μας».
«Σταθερή επιδίωξη της χώρας μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των καλών και συνεργατικών σχέσεων με τη ρωσική πλευρά, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισοτιμίας.
Επισημαίνω ότι η Ελλάδα, παρά τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν, παρέμεινε σταθερός συνομιλητής της Ρωσίας, ακόμη και κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης συγκυρίας αναφορικά με τις σχέσεις της με τη Δύση, όπως αυτή των τελευταίων ετών» είπε χαρακτηριστικά.
Για κομμάτι των επενδύσεων, ο κ. Δένδιας «βλέπει» ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων και την ενίσχυση της ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
«Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε ρωσικές επενδύσεις και σε άλλους τομείς» πέρα από εκείνον του τουρισμού, επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Και προσθέτει: «Ρωσικές επενδύσεις, σε κλάδους όπως οι υποδομές, οι μεταφορές και οι κατασκευές, μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω συμμετοχής επενδυτικών ομίλων στο φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνησή μας και υλοποιείται κυρίως μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνδυασμό με το εν εξελίξει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».
Για τον τομέα της ενέργειας, όπως αναφέρει ο κ. Δένδιας, «η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος της Ελλάδας με προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στο μέλλον», εκφράζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση της συνεργασίας και σε άλλα πεδία, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης