Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Cos (Ισπανία): Η ΕΚΤ δεν μπορεί να βασίζεται στην Γερμανία για την παροχή δημοσιονομικών κινήτρων

De Cos (Ισπανία): Η ΕΚΤ δεν μπορεί να βασίζεται στην Γερμανία για την παροχή δημοσιονομικών κινήτρων
Ο De Cos έχει επισημάνει και στο παρελθόν την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ανάληψης δημοσιονομικών δράσεων προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία στην ευρωζώνη
Την άποψη πως η ΕΕ δεν πρέπει να βασίζεται στη Γερμανία για την ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Pablo Hernandez De Cos.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να βασίζεται στη Γερμανία για την παροχή δημοσιονομικών κινήτρων.
«Η ευρωζώνη πρέπει να δημιουργήσει ένα αμοιβαίο και κοινό μηχανισμό δημοσιονομικό σταθεροποίησης για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις» συμπλήρωσε.
Ο De Cos έχει επισημάνει και στο παρελθόν την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ανάληψης δημοσιονομικών δράσεων προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία στην ευρωζώνη.
Μέχρι στιγμής η νομισματική πολιτική έχει παίξει θετικό ρόλο δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό εργαλείο, ανέφερε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης.
«Είναι απαραίτητο οι εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι προοπτικές της ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ», είπε ο De Cos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης