Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρεκόρ επαφών Μητσοτάκη και επιχειρηματιών στη Σαγκάη για να έρθουν κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Ρεκόρ επαφών Μητσοτάκη και επιχειρηματιών στη Σαγκάη για να έρθουν κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Μέσα σε δύο μέρες έγιναν 315 ελληνοκινεζικές συναντήσεις
Θετικό πρόσημο προσδίδει η κυβέρνηση στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη κάνοντας τον απολογισμό του ταξιδιού του πρωθυπουργού που ολοκληρώθηκε με πολλές πυκνές συναντήσεις του ίδιου αλλά και των επιχειρηματιών που τον συνόδευαν στην Κίνα.
Ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αποστολές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα από ελληνικής πλευράς γίνεται λόγος για απτά αποτελέσματα τα οποία θα τα δούμε πολύ σύντομα στην Ελλάδα.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν  χαρακτηριστικά ότι το προηγούμενο διήμερο έγιναν 315 ελληνοκινεζικές συναντήσεις με επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές.
Συναντήσεις οι οποίες ήταν στοχευμένες και θα δούμε πολύ σύντομα, τα αποτελέσματά τους.
Στους εν λόγω τομείς συγκαταλέγονται κυρίως ο τουρισμός αλλά και το εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο, της Alibaba.
Και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, έχει 700 εκατομμύρια πελάτες.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα προσδοκά στην συγκεκριμένη πλατφόρμα να προτείνονται ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί με στόχο από 200.000 που είναι οι Κινέζοι που έρχονται στην Ελλάδα, να φτάσουν τις 500.000.
Άλλωστε, στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alibaba, Daniel Yong Zhang βρέθηκε η προβολή της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Aliexpress.
Όπως ανέφερε ο κ. Zhang, το ρεκόρ πωλήσεων μιας ημέρας έφτασε σε αξία τα 30 δισεκ. δολάρια με διακίνηση ενός δισεκατομμυρίου δεμάτων.
Επίσης, εξέφρασε στον πρωθυπουργό την επιθυμία για πώληση ελληνικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε παράλληλα την προώθηση του ελληνικού τουρισμού μέσω της πλατφόρμας, η οποία προσφέρει και τουριστικές υπηρεσίες. «Μπορείτε να πουλάτε ελληνικά προϊόντα στην Κίνα και να συμβάλλετε ώστε να έρχονται οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ένας άλλος τομέας για τον οποίο προσδοκά η κυβέρνηση χειροπιαστά αποτελέσματα μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα είναι η πράσινη ενέργεια και οπωσδήποτε οι νέες τεχνολογίες και οι τηλεπικοινωνίες.
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει γενικότερα αντίκρισμα από τις επαφές και τις συναντήσεις που έλαβαν χώρα στη Σαγκάη ενώ όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε να φτάνουν και τρεις κινεζικές τράπεζες στην Ελλάδα, άρα θα έχουμε και κεφαλαιακή ενίσχυση.
Την επόμενη εβδομάδα πάντως, οι επαφές και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν επί ελληνικού εδάφους καθώς την προσεχή Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης