Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διάλογο με την AfD ζητούν στελέχη του CDU στην Θουριγγία

tags :
Γερμανία: Διάλογο με την AfD ζητούν στελέχη του CDU στην Θουριγγία
Διάλογο με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στην Θουριγγία ζητούν 17 στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο κρατίδιο, μετά τις εκλογές στις 27/10
Διάλογο με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στην Θουριγγία ζητούν 17 στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο κρατίδιο, μετά τις εκλογές της προπερασμένης Κυριακής (27/10), στις οποίες η ακροδεξιά αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς την συμμετοχή της.
Το έγγραφο των 17 Χριστιανοδημοκρατών φέρει τον τίτλο «Έκκληση συντηρητικών μελών του CDU στην Θουριγγία» και υποστηρίζει την πρόταση που είχε υποβάλει ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU στο τοπικό Κοινοβούλιο M. Haim, για μια πιθανή συνεργασία με την AfD.
Το κείμενο που αποκάλυψε η Ostthueringer Zeitung φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του τοπικού βουλευτή G. Kelner, ο οποίος ωστόσο, μιλώντας σήμερα στο περιοδικό Der Spiegel, διαψεύδει ότι έχει δώσει την έγκρισή του «για αυτό το χαρτί, σε αυτή τη μορφή».
 Επιβεβαιώνει πάντως ότι στους κόλπους του κόμματος υπήρξε αυτή η συζήτηση.
«Πρέπει να μιλήσουμε με όλους», δηλώνει ο κ. Kelner, αλλά ταυτόχρονα αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με την AfD όσο και με την Αριστερά, η οποία κέρδισε τις εκλογές. Το επιχείρημά του είναι ότι ο αποκλεισμός της Εναλλακτικής για την Γερμανία από κάθε συζήτηση ευνοεί την «θυματοποίησή» της στα μάτια των πολιτών και οδηγεί τελικά σε αύξηση της δύναμής της.
Στο κείμενο δεν γίνεται ρητή αναφορά στην AfD, ωστόσο επισημαίνεται ότι, αν και δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας, «θα πρέπει μεταξύ δημοκρατών να μπορούν να συζητηθούν όλα» και ότι «δεν μπορεί να αποκλείεται σχεδόν το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων».
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο σχήμα το οποίο να συγκεντρώνει την πλειοψηφία, καθώς το CDU και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με την Αριστερά είτε με την AfD.
Με αυτό το δεδομένο, οι μόνη επιλογή είναι η κυβέρνηση μειοψηφίας είτε μεταξύ Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων είτε μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης