Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department κατά Ιράν: Απόπειρα πυρηνικού εκβιασμού η επέκταση των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού ουρανίου

State Department κατά Ιράν: Απόπειρα πυρηνικού εκβιασμού η επέκταση των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού ουρανίου
Για μεγάλο βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ
Για «ένα μεγάλο βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση» έκανε λόγο εκπρόσωπος του State Department αναφερόμενη στην επέκταση των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού ουρανίου, που αντίκειται σε αναληφθείσες δεσμεύσεις του Ιράν.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη 6/11 θα αρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστό 5% στις υπόγειες εγκαταστάσεις της στο Φορντό.
Απόπειρα «πυρηνικού εκβιασμού» η οποία μόνο αποτέλεσμα θα έχει την «περαιτέρω επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής απομόνωσης» του Ιράν χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Morgan Ortagus, διαβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πολιτική άσκησης «μέγιστης πίεσης» στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Η επανέναρξη του εμπλουτισμού ουρανίου από πλευράς της Τεχεράνης, που «περιφρονεί δεσμεύσεις-κλειδιά» ως προς το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, «είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση και υπογραμμίζει τις προκλήσεις που θέτει το Ιράν για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», επέμεινε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης