Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,7% και τα 61,89 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,7% και τα 61,89 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,28%
Πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (6/11) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την είδηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν νέα άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -1,70% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,89 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,28% στα 56,50 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Νοεμβρίου, στα 440,5 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Image
Μάλιστα, η άνοδος των αποθεμάτων ήταν σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η αύξηση θα περιοριστεί στα 1,5 εκατ. βαρέλια.
Οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, με το Πεκίνο ωστόσο να ασκεί περαιτέρω πιέσεις στην Ουάσιγκτον ώστε να μειώσει περαιτέρω τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης