Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Alpha Bank νέο μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καλυμμένων Ομολογιών

tags :
Η Alpha Bank νέο μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καλυμμένων Ομολογιών
Η Alpha Bank είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που έχει εκδώσει καλυμμένη ομολογία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Covered Bond Label
Η Alpha Bank συμμετέχει ως νέο μέλος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καλυμμένων Ομολογιών (ECBC), ισχυροποιώντας περαιτέρω την παρουσία της στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων.
Το ECBC αποτελεί έναν αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό που αριθμεί 121 μέλη - εκδότες καλυμμένων ομολόγων, αναλυτές, επενδυτές, οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και ένα ευρύ δίκτυο άλλων ενδιαφερομένων μερών - σε περισσότερες από 30 περιοχές αρμοδιότητας.
Ως μέλος του ECBC, η Alpha Bank αποκτά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο δίκτυο επενδυτών στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων και αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις της συγκεκριμένης αγοράς, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, των μεθοδολογιών πιστοληπτικής αξιολόγησης και των διεθνών τάσεων.
H συμμετοχή στο ECBC αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της Alpha Bank στην αγορά των καλυμμένων ομολόγων ως αποδοτική πηγή χρηματοδότησης.
Η Alpha Bank είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που έχει εκδώσει καλυμμένη ομολογία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Covered Bond Label.
Ο κ. Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer της Alpha Bank, δήλωσε σχετικά: “Μετά την επιτυχημένη έκδοση καλυμμένης ομολογίας Ευρώ 500 εκατ. το 2018, έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να γινόμαστε μέλη του European Covered Bond Council.
Με τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο, η Alpha Bank ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά καλυμμένων ομολογιών και λαμβάνει ενεργά μέρος στη διαμόρφωση των μελλοντικών εξελίξεων στον κλάδο”.
Ο κ. Luca Bertalot, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καλυμμένων Ομολογιών, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Alpha Bank, ανέφερε: “Καλωσορίζουμε την Alpha Bank και αναμένουμε με ενδιαφέρον την χρήσιμη συμβολή της στο έργο μας.
Για το ECBC, η διεύρυνση της βάσης των μελών μας στην Ελλάδα είναι ενδεικτική της συνεχούς ανάπτυξης της αγοράς καλυμμένων ομολογιών στην χώρα, ενώ αποτελεί αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η δουλειά μας στον τομέα αυτό”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης