Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο του 2019 - Στις 52,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο του 2019 - Στις 52,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 52,6 μονάδες
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/11) στοιχεία της Markit, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο δείκτης μεταποίησης, αυξήθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
«Οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου παρουσίασαν την ταχύτερη άνοδο στην παραγωγή τους από τον Ιούνιο, αλλά ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε βασικός οδηγός ανάπτυξης, καταγράφοντας ισχυρή επέκταση», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Ο σύνθετος δείκτης παραγωγής για τον Οκτώβριο είναι σύμφωνος με ανάπτυξη της τάξεως περίπου στο 0,3%, εφόσον διατηρθεί καθ' όλη τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου», πρόσθεσε ο κ. Kerr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης