Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DWS Asset Management: Στο 25% οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ το 2020

DWS Asset Management: Στο 25% οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ το 2020
Εάν χρειαστεί, η ΕΚΤ θα μπορούσε να διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική μέσω των αγορών ομολόγων
Την εκτίμηση ότι υπάρχει μία στις τέσσερις πιθανότητες (δηλ. 25%) η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, να προχωρήσε σε αύξηση των επιτοκίων κατά το πρώτο έτος της θητείας, εξέφρασε η γερμανική εταιρεία asset management DWS.
Όπως δήλωσε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Reuters, ο επικεφαλής επενδύσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Georg Schuh, οι αγορές δεν αναμένουν ότι η ΕΚΤ υπό τη διοίκηση της Lagarde, θα επιχειρήσει να απομακρυνθεί από τα αρνητικά επιτόκια.
«Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη» δήλωσε ο Schuh συμπληρώνοντας ότι η πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων -την πρώτη μετά τον Ιούλιο του 2011- θα ενισχυθεί κατά τα πρώτα χρόνια της θητείας της Lagarde.
«Σε τέσσερα χρόνια, έχουμε 50% πιθανότητες» δήλωσε και υποστήριξε ότι πολλά εξαρτώνται από το οικονομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ να είναι στο χαμηλό ρεκόρ του -0,5%.
«Ένα επιτόκια 0% θα είναι πιθανό εάν τα πράγματα πάνε καλά» τόνισε.
Ο Schuh υποστήριξε ότι η αυξανόμενη αντίδραση της Γερμανίας στα αρνητικά επιτόκια θα χρησιμοποιηθεί από τη Lagarde για αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών από τη Γερμανία σε αντάλλαγμα της ομαλοποίησης των επιτοκίων.
Εάν χρειαστεί, η ΕΚΤ θα μπορούσε να διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική μέσω των αγορών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης