Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του συριακού πετρελαίου

tags :
Η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του συριακού πετρελαίου
Η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του συριακού πετρελαίου, δηλώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τα αμερικανικά σχέδια επέκτασης της στρατιωτικής αποστολής προκειμένου να προστατευθεί το συριακό πετρέλαιο, σχολίασε ότι οι περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν πετρελαιοπηγές θα πρέπει να ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας.
Το υπουργείο σημείωσε ακόμα ότι η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 «Δεν θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του πετρελαίου της Συρίας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν. «Το πετρέλαιο της Συρίας είναι αγαθό όλων των Σύριων. Πιστεύουμε ότι οι Σύριοι πρέπει να ελέγχουν τις φυσικές πηγές τους, περιλαμβανομένου και του πετρελαίου» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Την Τρίτη, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει δύο νέες βάσεις στην πλούσια με πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ στη βορειοανατολική Συρία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το τμήμα των αμερικανών στρατών θα διασφαλίσει την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών στην ανατολική Συρία. Ο Βερσίνιν ανέφερε ότι την Τρίτη τέτοιες ενέργειες ήταν «απαράδεκτες».
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη διασφάλισης και διατήρησης του πετρελαίου της Συρίας, με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να επιβεβαιώνει την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή των αμερικανών στρατιωτών ήταν να «αρνηθούν» το πετρέλαιο στον ISIS και «άλλους παράγοντες στην περιοχή».
Στα τέλη Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι οι υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού είχαν ανακαλύψει «κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις» να συνεργάζονται με ιδιώτες εργολάβους του στρατού και με την υποστήριξη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και της αεροπορίας, δημιουργούσαν πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια έσοδα βγάζοντας λαθραία από τη Συρία πετρέλαιο από την επαρχία Ντέιρ ελ Ζορ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης