Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο εδώλιο ο πρώην σύμβουλος του Trump, Roger Stone, για παρακώλυση δικαιοσύνης και ψευδομαρτυρία

tags :
Στο εδώλιο ο πρώην σύμβουλος του Trump, Roger Stone, για παρακώλυση δικαιοσύνης και ψευδομαρτυρία
Ο Stone κατηγορείται ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες του προεκλογικού επιτελείου του Trump, να αποκτήσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπέκλεψε η Ρωσία
Ως ψεύτη παρουσίασαν οι εισαγγελείς τον Roger Stone, τον πρώην σύμβουλο και φίλο του προέδρου Donald Trump, στη δίκη του που ξεκίνησε σήμερα, με κατηγορίες που προέκυψαν κατά την έρευνα του πρώην ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Αφού επελέγησαν οι 12 ένορκοι, ξεκίνησαν οι εναρκτήριες αγορεύσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον.
Ο 67χρονος που αυτοχαρακτηρίζεται «μπαγαπόντης» και «προβοκάτορας» έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της παρακώλυσης δικαιοσύνης, παρεμπόδισης μάρτυρα και ψευδούς κατάθεσης στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Stone είναι φίλος και σύμμαχος του Τραμπ εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.
«Θα αναρωτηθείτε, γιατί ο Roger Stone δεν είπε απλώς την αλήθεια;
Οι αποδείξεις σε αυτήν την υπόθεση θα δείξουν ότι ο Roger Stone ψευδομαρτύρησε στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής επειδή η αλήθεια έμοιαζε άσχημη.
Η αλήθεια έμοιαζε άσχημη για την προεκλογική εκστρατεία του Trump, για τον Donald Trump», είπε ο εισαγγελέας Aaron Zelinsky, απευθυνόμενος στους ενόρκους.
Ο εισαγγελέας επέμεινε ότι η υπόθεση δεν αφορά την πολιτική, ούτε το ποιος χάκαρε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών το 2016.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και η έρευνα του Mueller συμπέραναν ότι για αυτό ευθυνόταν η Ρωσία.
Οι συνήγοροι του Stone θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δική τους άποψη αφού ολοκληρώσει η πολιτική αγωγή.
Ο Stone κατηγορείται ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες του προεκλογικού επιτελείου του Trump να αποκτήσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπέκλεψε η Ρωσία.
Τα μηνύματα αυτά δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks με σκοπό να ζημιωθεί η εκστρατεία της Hillary Clinton.
«Ο Stone ενημέρωνε τακτικά ανθρώπους στο επιτελείο του Trump για οποιαδήποτε πληροφορία νόμιζε ότι είχε για τη WikiLeaks», ανέφερε ο εισαγγελέας, εξηγώντας ότι ο 67χρονος απευθυνόταν στον Steeve Bannon, τον τότε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης