Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Οι διαδηλώσεις έφεραν αύξηση του κατώτατου μισθού – Δέσμευση του προέδρου Pinera

tags :
Χιλή: Οι διαδηλώσεις έφεραν αύξηση του κατώτατου μισθού – Δέσμευση του προέδρου Pinera
Απαιτείται και η έγκριση του Κογκρέσου
Υπό την ασφυκτική πίεση των μαζικών διαδηλώσεων και των σφοδρών συγκρούσεων που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 20 νεκρούς, ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera υπέγραψε νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Πρόκειται για την τελευταία κίνηση σε μια σειρά πρωτοβουλιών του Pinera να αποκλιμακωθεί η ένταση και οι διαδηλώσεις κατά των κοινωνικών ανισοτήτων που μαίνονται στην Χιλή από τις 18 Οκτωβρίου.
Με την απόφαση αυτή του Pinera, η οποία για να γίνει πράξη, πρέπει να πάρει και την έγκριση του Κογκρέσου, προβλέπεται κρατική επιδότηση για την αύξηση του κατώτερου μισθού των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στα 350.000 πέσος (426 ευρώ) μηνιαίως από 301.000 πέσος (366 ευρώ) που είναι σήμερα.
Το μέτρο αναμένεται να ωφελήσει περίπου 540.000 εργαζομένους.
«Με αυτό το μέτρο, απαντάμε με γεγονότα, κι όχι απλά εκδηλώνοντας καλές προθέσεις, στα αιτήματα που πρόβαλαν τόσο δυναμικά οι πολίτες» υποστήριξε ο Pinera, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, απομακρύνοντας κάποιους από τους υπουργούς του που χαρακτηρίζονταν οι πιο «σκληροί».
Όμως τα μέτρα δεν ικανοποίησαν το κίνημα διαμαρτυρίας, με πολλούς διαδηλωτές να οργανώνουν πλέον συνελεύσεις για να απαιτήσουν αναθεώρηση του Συντάγματος ενώ πολλοί απαιτούν και την παραίτηση του προέδρου Pinera, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης