Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στο πετρέλαιο παρά την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,68% και τα 62,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη στο πετρέλαιο παρά την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,68% και τα 62,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +1,19%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Πέμπτη (7/11) το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι η άνοδος των αποθεμάτων στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,16 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξεως του +1,19% στα 57,02 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο της τάξεως των 7,9 εκατ. βαρελιών κατά την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 1,5 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 1,8 εκατ. βαρελιών, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 622 χιλ. βαρέλια.
«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μία μεγάλο έκπληξη από την EIA», δήλωσε ο διευθυντής της Tyche Capital Advisors, Tariq Zahir, προσθέτοντας ότι «ενώ τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν πτώση πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, τα αποθέματα αργού κατέγραψαν σημαντική άνοδο».
Παράλληλα, ο κ. Zahir τόνισε ότι «τώρα μπορούμε να αναμένουμε ορισμένους αρνητικούς παράγοντες να τεθούν σε ισχύ κατά τις επόμενες εβδομάδες», διευκρινίζοντας πως «ο κίνδυνος που νοιώθουμε ειδικά με την πρόσφατη άνοδο των αποθεμάτων και τη μείωση των προβλέψεων για τη ζήτηση θα ασκήσει πιέσεις στις τιμές της αγοράς ενέργειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης