Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Ενισχύθηκαν κατά +35% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 294 εκατ. ευρώ - Στα 2,18 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
Commerzbank: Ενισχύθηκαν κατά +35% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 294 εκατ. ευρώ - Στα 2,18 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2% στα 2,18 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Commerzbank για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (7/11) η τράπεζα, εν μέσω αύξησης των εσόδων και μείωσης του λειτουρικού κόστους.
Ειδικότερα, τα κέρδη της γερμανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +35% σε ετήσια βάση, στα 294 εκατ. ευρώ, έναντι 218 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +29,4% στα 448 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Commerzbank σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 2,18 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για τα τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκε στο +2,7%.
Όσον αφορά το λειτουργικό κόστος, σημειώθηκε πτώση στα 1,56 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 12,8% στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
«Πετύχαμε καλά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Stephan Engels, προσθέτοντας ότι «αυτά βασίστηκαν στα υψηλότερα έσοδα, το μειωμένο κόστος και τον χαμηλό κίνδυνο».
«Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη βάση πελατών και περιουσιακών στοιχείων, αντιμετωπίζοντας έτσι την αμείωτη πίεση των περιθωρίων», επεσήμανε ο κ. Engels, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «κοιτάζοντας μπροστά, επενδύουμε ουσιαστικά στην ψηφιοποίηση της τράπεζας και την περαιτέρω μείωση του κόστους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης