Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

tags :
Bloomberg: Η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Η κύρια πρόκληση είναι η προσέλκυση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασία
Η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές, εισάγοντας έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα 100.000 ευρώ για άτομα που επιθυμούν να μεταφέρουν την κατοικία τους στη χώρα, σχολιάζει το Bloomberg.
Η ελληνική, η οποία αναζητά νέους τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιούλιο, αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πλαίσιο, σήμερα, Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019.
Το πλαίσιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης η οποία περιλαμβάνει επίσης χαμηλότερους συντελεστές για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και ένα one - off φόρο 15% επί των δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει σε ανάπτυξη 2,8% για το επόμενο έτος, επίπεδο που οι πιστωτές και άλλα ιδρύματα θεωρούν αισιόδοξο.
Η κυβέρνηση "τρέχει" το εμβληματικό σχέδιο για το Ελληνικό - το οποίο προβλέπει τη μετατροπή ενός αχρησιμοποίητου αεροδρομίου σε ένα έργο ανάπτυξης ακινήτων, ενώ εξέδωσε τις σχετικές άδειες για την Eldorado Gold προκειμένου να επενδύσει στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Επίσης, σχεδιάζει να εφαρμόσει γρήγορα το σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
Αλλά η χώρα θα χρειαστεί να κάνει περισσότερα για να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό φιλικό περιβάλλον, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η κύρια πρόκληση είναι η προσέλκυση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ανήλθαν στο 20,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πριν από την κρίση του χρέους της χώρας και η κυβέρνηση προβλέπει σήμερα 13,1% του ΑΕΠ για το 2020.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι επενδυτές που επιλέγουν να μετοικήσουν στην Ελλάδα θα πληρώσουν τον ενιαίο φόρο 100.000 ευρώ συν 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.
Θα πρέπει να είναι στη χώρα τουλάχιστον 183 ημέρες το χρόνο, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg.
Θα πρέπει επίσης να επενδύσουν 500.000 ευρώ στην εθνική οικονομία κατά τα πρώτα τρία χρόνια ως κάτοικοι.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 15 χρόνια.
Οι επενδυτές που τοποθετούν 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μειώσουν κατά το ήμισυ την φορολογική τους επιβάρυνση.
Οι επενδύσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ θα φέρουν βάρος της τάξεως των 25.000 ευρώ.
Μια ρήτρα θα προστατεύσει τις πολιτικές αλλαγές από τις μελλοντικές κυβερνήσεις.
Μια ξεχωριστή πρόταση που αποσκοπεί στην προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα απαιτεί ένα εφάπαξ φόρο 15% για την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης, αντί να τα φορολογεί ως εισόδημα.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης