Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +0,9% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +0,9% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Άνοδο κατέγραψαν σε ετήσια βάση οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/11) στοιχεία της εταιρείας Halifax, η οποία τόνισε ωστόσο ότι οι καταναλωτές της χώρας παραμένουν επιφυλακτικοί.
Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +1,1% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%, έναντι πτώσης -0,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2019 σημειώθηκε αύξηση κατά +0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι η τριμηνιαία άνοδος των τιμών ήταν η ασθενέσθερη που έχει σημειωθεί το 2019, διατηρώντας την υποτονική τάση που έχει σημειωθεί κατά τους τελευταίους μήνες.
Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Halifax, Russell Galley, «οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές κατοικιών είναι η οικονομική προστιτότητα υποθηκών και η αύξηση των μισθών», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «η έκθεση παρέχει αποδείξεις ότι οι καταναλωτές παραμένουν προσκολλημένοι στην επιφυλακτική πλευρά».
«Η άποψή μας ότι τα επίπεδα δραστηριότητας και η αύξηση των τιμών θα παραμείνουν υποτονικά ,όσο η πολιτική και η οικονομική αβεβαιότητα καθοδηγούν το Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει αμετάβλητη», πρόσθεσε ο κ. Galley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης