Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το προφίλ των ψηφοφόρων σε 4 διαγράμματα εν όψει των εκλογών (12/12) - Ο παράγοντας Brexit

tags :
Βρετανία: Το προφίλ των ψηφοφόρων σε 4 διαγράμματα εν όψει των εκλογών (12/12) - Ο παράγοντας Brexit
Η ψηφοφορία έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τo Brexit
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία, εν όψει των πρόωρων εκλογών που θα διαξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2019.
Η ψηφοφορία έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τo Brexit.
Την Τετάρτη το βράδυ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson ξεκίνησε την εκστρατεία του Συντηρητικού Κόμματος, λέγοντας σε υποστηρικτές του κόμματος στο Μπέρμιγχαμ ότι το Κοινοβούλιο παρέλυσε για το Brexit και ότι η Συμφωνία κομίζει αυτά για τα οποία είχε παλέψει.
Το CNBC παρουσιάζει το πολιτικό προφίλ των ψηφοφόρων της Βρετανίας, με βάση έρευνα του YouGov μεταξύ 17-28 Οκτωβρίου.
Εδώ είναι ένα πορτρέτο της βρετανικής πολιτικής σε τέσσερις διαγράμματα, που καταρτίστηκαν χρησιμοποιώντας στοιχεία από μια έρευνα YouGov για 11.590 ενήλικες μεταξύ 17-28 Οκτωβρίου, δείχνοντας πώς χωρίζεται η ψήφος του κοινού με κόμμα, ηλικία και εκπαιδευτικές γραμμές.
Στην πρόθεση ψήφου, το Συντηρητικό Κόμμα συγκεντρώνει 36%, ακολουθούν οι Εργατικοί με 22%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 19%, το κόμμα Brexit με 12%, οι Πράσινοι με 6% και το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP) με ποσοστό 4%.

Image
Ο Brexit αναδείχθηκε στο πλέον διχαστικό ζήτημα, τόσο για το κοινό όσο και για τους πολιτικούς, και η ψηφοφορία θα υπογραμμίσει και πάλι τον διχασμό των ψηφοφόρων σε αυτούς που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. (pro-Brexit) σε όσους τάσσονται υπέρ της παραμονής (Remain).
Συνολικά, το Συντηρητικό Κόμμα και το Κόμμα Brexit προσελκύουν ψηφοφόρους υπέρ της αποχώρησης, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) παραμένουν σταθερά υπέρ της παραμονής.

Image
Οι Εργατικοί έχουν κατηγορηθεί για διφορούμενες θέσεις, ενώ τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Στο Εργατικό Κόμμα επικρατεί ανησυχία ότι οι νέεοι ψηφοφόροι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες, εκτίμηση η οποία εάν επιβεβαιωθεί θα ευνοήσει το κυβερνών συντηρητικό κόμμα.

Image
Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης των ψηφοφόρων, όσοι διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση τείνουν προς το Εργατικό Κόμμα. Αντίθετα, οι απόφοιτοι Λυκείου και οι απόφοιτοι GCSE (στη Βρετανία η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική έως τα 16), επιλέγουν Συντηρητικούς ή το Κόμμα του Brexit.
Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δημοψήφισμα του 2016, καθώς οι ψηφοφόροι χαμηλότερης μόρφωσης τάχθηκαν υπέρ τη εξόδου από την Ε.Ε.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης