Τελευταία Νέα
Διεθνή

Warren προς Gates: «Θα πληρώσετε φόρους, αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι 100 δις.δολάρια»

Warren προς Gates: «Θα πληρώσετε φόρους, αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι 100 δις.δολάρια»
«@BillGates, εάν βρούμε ευκαιρία, θα ήθελα να σας εξηγήσω πόσο φόρο ακριβώς θα πληρώνατε βάσει του φόρου μου επί των μεγάλων περιουσιών (υπόσχομαι ότι δεν θα είναι 100 δισ. δολάρια)», έγραψε η Warren στο Twitter
Ο Bill Gates ανησυχεί για τους φόρους που ενδεχομένως θα πρέπει να πληρώσει εάν η Elisabthe Warren, ένα από τα φαβορί στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, ανέλθει στην εξουσία, η γερουσιάστρια του «υπόσχεται» ότι δεν θα είναι 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Warren έχει αναγάγει την επιβολή ενός φόρου στις πολύ μεγάλες περιουσίες σε κεντρικό πυλώνα της εκστρατείας της και ο συνιδρυτής της Microsoft διερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου χθες, για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει στο αμερικανικό κράτος, εάν εκείνη εκλεγεί πρόεδρος το 2020.
«Έχω πληρώσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια σε φόρους, έχω πληρώσει περισσότερους φόρους από τον οποιονδήποτε» υποστήριξε ο επιχειρηματίας που διεκδικεί μαζί με τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos και την οικογένεια του Bernard Arnault, του ιδιοκτήτη της LVMH, την πρωτιά στην κατάταξη για τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο.
«Εάν θα έπρεπε να πληρώσω 20 δισεκατομμύρια, εντάξει.
Όμως, εάν μου πείτε ότι πρέπει να πληρώσω 100 δισεκατομμύρια δολάρια;
Τότε, θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι πόσα θα μου μείνουν» εξήγησε.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Bill Gates βρίσκεται στη δεύτερη θέση των παγκόσμιων περιουσιών με 107 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Gates, αμφιβάλλοντας εάν η Warren διαθέτει «ανοικτό πνεύμα», διερωτήθηκε επίσης «εάν θα δεχόταν απλά να καθίσει με κάποιον που έχει πολλά χρήματα».
«Έχω πάντα την επιθυμία να γνωρίζω άλλους ανθρώπους, ακόμα κι όταν έχουμε διαφορετικές απόψεις» απάντησε σύντομα η γερουσιάστρια στο Twitter.
«@BillGates, εάν βρούμε την ευκαιρία, θα ήθελα πολύ να σας εξηγήσω πόσο φόρο ακριβώς θα πληρώνατε βάσει του φόρου μου επί των μεγάλων περιουσιών (υπόσχομαι ότι δεν θα είναι 100 δισεκατομμύρια δολάρια)», συμπλήρωσε η ίδια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης