Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolton: Aπειλεί με διώξεις αν κλητευθεί να καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων

tags :
Bolton: Aπειλεί με διώξεις αν κλητευθεί να καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων
O Bolton θα κατέθετε πρόθυμα στην έρευνα για την παραπομπή Trump, εφόσον ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι το Κογκρέσο έχει την εξουσία να τον κλητεύσει
Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Donald Trump, ο John Bolton, απείλησε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αν κλητευθεί για να καταθέσει στην έρευνα που διεξάγεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την υπόθεση της Ουκρανίας, όπως υποστήριξε σήμερα ένα στέλεχος της Επιτροπής Πληροφοριών.
«Θα καλωσορίζαμε την κατάθεση του John Bolton και δεν εμφανίστηκε, όπως του είχε ζητηθεί σήμερα.
Ο νομικός σύμβουλός του μας ενημέρωσε ότι σε αντίθεση με τους άλλους τρεις αφοσιωμένους δημοσίους υπαλλήλους που συνεργάστηκαν μαζί του στο NSC (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) και υπάκουσαν στις νόμιμες κλητεύσεις, ο κ. Bolton θα μας πήγαινε στα δικαστήρια αν τον κλητεύαμε», είπε η πηγή αυτή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Bolton θα ήταν πρόθυμος να καταθέσει στην έρευνα για την παραπομπή του Trump εφόσον ομοσπονδιακό δικαστήριο κρίνει ότι το Κογκρέσο έχει την εξουσία να τον κλητεύσει.
Στο μεταξύ, ο Adam Schiff, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να υποβάλουν μέχρι το Σάββατο τα ονόματα εκείνων που θέλουν να καλέσουν ως μάρτυρες.
Οι δημόσιες ακροάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.
Στην ανακοίνωσή του ο Schiff σημείωσε ότι οι Δημοκρατικοί δεν σκοπεύουν να ζητήσουν να καταθέσουν δημοσίως όλοι οι μάρτυρες οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών στις Επιτροπές της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης