Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Habeck (Συμπρόεδρος Πρασίνων): Επενδύσεις αντί της συνέχισης της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής

tags :
Γερμανία: Habeck (Συμπρόεδρος Πρασίνων): Επενδύσεις αντί της συνέχισης της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής
Yπέρ της εγκατάλειψης της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τάχθηκαν πάλι και οι Πράσινοι,
Yπέρ της εγκατάλειψης της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τάχθηκαν πάλι και οι Πράσινοι, μετά την ανάλογη προτροπή του γερμανικού «Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων», ζητώντας την αύξηση των επενδύσεων: «Οι σοφοί της οικονομίας επιβεβαιώνουν την ανάλυσή μας ότι η τυφλή προσκόλληση στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό θέτει σε κίνδυνο την οικονομία», δήλωσε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Robert Habeck σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».
«Όποιος κάνει οικονομίες στην κρίση, πυροδοτεί την ύφεση.
Το αντίθετο είναι απαραίτητο: πρέπει να σταθεροποιήσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία μέσω επενδύσεων.
Όπως εντωμεταξύ πολλοί οικονομολόγοι και ένα τμήμα σοφών της οικονομίας, πιστεύω ότι είναι σκόπιμο να δημιουργηθούν επιπρόσθετα περιθώρια για επενδύσεις», τόνισε ο Πράσινος πολιτικός.
«Για αυτό και προτείνεται η μεταρρύθμιση του (σ.σ. συνταγματικά κατοχυρωμένου στην Γερμανία) κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
 Η μεταρρύθμιση αυτή θα πρέπει να συνδεθεί με δεσμευτικούς επενδυτικούς κανόνες και να προσαρμοσθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σταθερότητας.
Έτσι θα μειωθεί περαιτέρω ο δείκτης χρέους, αλλά θα δημιουργήσουμε ένα (επενδυτικό) περιθώριο μέχρι 35 δισ. ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Robert Habeck.
«Είναι σωστό που το κράτος θέτει όρια στον δανεισμό, αλλά σήμερα έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από ό, τι πριν από δέκα χρόνια, όταν εισήχθη το όριο του χρέους. Τα επιτόκια είναι χαμηλά ή και αρνητικά.
Η Γερμανία οδηγείται λόγω της έλλειψης επενδύσεων ήδη στην οικονομική φθορά», επισήμανε τέλος ο Γερμανός πολιτικός στην «Handelsblatt».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης