Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία : Δύο χιλιάδες συγγενείς μαχητών στη Μέση Ανατολή δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

tags :
Ρωσία : Δύο χιλιάδες συγγενείς μαχητών στη Μέση Ανατολή δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας
Ρωσία : Δύο χιλιάδες συγγενείς μαχητών στη Μέση Ανατολή δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε η FSB
Δύο χιλιάδες Ρώσους υπηκόους, συγγενείς μαχητών στη Μέση Ανατολή, έχει εντοπίσει η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας επισημαίνοντας την τρομοκρατική απειλή, καθώς οι άνθρωποι αυτοί θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στη Ρωσία.
Την επομένη μιας επίθεσης στο Τατζικιστάν που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο διευθυντής της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ δήλωσε πως τέτοια πρόσωπα προσπαθούν να φθάσουν στη Ρωσία αφού εγκατέλειψαν περιοχές συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων και πως μέσω των προσώπων αυτών το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να εγκατασταθεί στην πρώην ΕΣΣΔ, ιδιαίτερα στην κεντρική Ασία, μέσω του Αφγανιστάν.
«Διαπιστώνουμε αυξημένη δραστηριότητα μονάδων του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ στη διάρκεια συνεδρίασης στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν των αρχηγών των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), η οποία αποτελείται από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
«Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν εκεί ένα οχυρό ώστε να οργανώσουν μια επέκταση στην ΚΑΚ με πρωταγωνιστές μαχητές προερχόμενους από δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας που έχουν ήδη εμπειρία μάχης», πρόσθεσε, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κλάδος του Ισλαμικού Κράτους «Βιλάγια Χορασάν», ο οποίος δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν, βρίσκεται για τον σκοπό αυτό «σε στενή επαφή» με δύο άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, την Τζαμαάτ Ανσαρουάχ» και το Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την επομένη του θανάτου 17 ανθρώπων - 15 ύποπτοι τζιχαντιστές, ένας αστυνομικός και ένας στρατιωτικός του Τατζικιστάν - στη διάρκεια επίθεσης εναντίον μεθοριακών φρουρών στο Τατζικιστάν κοντά στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν.
Σύμφωνα με τις αρχές του Τατζικιστάν, οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους τα οποία είχαν φθάσει τρεις ημέρες νωρίτερα από το Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης