Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν - Δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν - Δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων
Ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας στη Μέση Ανατολή εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο χώρες θα λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων
Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την επιβολή κυρώσεων και τις πιέσεις προς το Ιράν απηύθυνε σήμερα (8/11) ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας στη Μέση Ανατολή, Zhai Jun, ευελπιστώντας παράλληλα ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Zhai ανέφερε ότι «οι πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης δεν θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων, και το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να κλιμακώσουν την κατάσταση».
Παράλληλα, ο κ. Zhai εξέφρασε την ελπίδα του ότι «οι ΗΠΑ και το Ιράν θα λάβουν μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της ένατης, και όχι το αντίστροφο».
Χθες (7/11) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε ότι η μείωση των δεσμεύσεων της Τεχεράνης απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης «δημιούργησε ανησυχίες», καλώντας παράλληλα όλες τις χώρες να αυξήσουν τις πιέσεις προς το Ιράν.
«Η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ιράν δημιούργησαν ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι το Ιράν ετοιμάζεται ώστε να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ταχεία εκτόξευση πυρηνικών όπλων», ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «ήρθε η ώρα για όλα τα έθνη να απορρίψουν τον πυρηνικό εκβιασμό και να λάβουν σοβαρά μέτρα για να αυξήσουν την πίεση».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν πρόκεται ποτέ να επιτρέψουν στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης