Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διπλή έφοδο στις τράπεζες: Από καταγγελίες ξεκίνησε η έρευνα - Δεν προδικάζεται το αποτέλεσμα

Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διπλή έφοδο στις τράπεζες: Από καταγγελίες ξεκίνησε η έρευνα - Δεν προδικάζεται το αποτέλεσμα
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε την ανακοίνωση για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες
Διευκρινίσεις σχετικά με την -πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα- έρευνα - έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), στην Attica Bank αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών χθες και σήμερα (7 και 8/11/2019), παρείχε με σχετική της ανακοίνωση η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας».
Όπως επισημαίνεται λοιπόν στη σχετική ανακοίνωση, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ήταν προσχεδιασμένοι εδώ και πολλές εβδομάδες στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας, σε συνέχεια σχετικών καταγγελιών.
«Οι έλεγχοι αφορούσαν ανησυχίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι οι ερευνώμενες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές οριζόντιας σύμπραξης ή πρακτικές αποκλεισμού στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληρωμών κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 3959/2011 για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).
Παράλληλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού διευκρινίζει ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι ένα προκαταρκτικό βήμα σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επιτροπή σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης