Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα μέσα Νοεμβρίου 2019 στην Κύπρρο η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ εν όψει τριμερούς

tags :
Στα μέσα Νοεμβρίου 2019 στην Κύπρρο η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ εν όψει τριμερούς
Κύπρος: Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
Μέσα Νοεμβρίου αναμένεται στην Κύπρο η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, J. Lutte στο πλαίσιο της προετοιμασίας που γίνεται για τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «επί του παρόντος αναμένεται (η κ. Lutte) να επισκεφθεί την Κύπρο ενδεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, και η συνάντηση της μαζί μου έχει οριστεί στις 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα».
«Είναι μια προετοιμασία που γίνεται ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, με τον ΓΓ των ΗΕ», υπέδειξε, ενώ ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την τριμερή, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξουν αποτελέσματα «αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς».
Εξάλλου, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συνεργασία από την Άγκυρα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο «για τις πληροφορίες που έχουμε και εν συνεχεία, εν ανάγκη, θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις".
Εξάλλου, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη M. Akinci με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, J. Lutte, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου.

 
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης