Πιερρακάκης: Στόχος μας τα ΚΕΠ να αποτελούν το σημείο συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, όχι να τα καταργήσουμε

Πιερρακάκης: Στόχος μας τα ΚΕΠ να αποτελούν το σημείο συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, όχι να τα καταργήσουμε
Τι ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης
Στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ, τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ο ίδιος για τα ΚΕΠ ανέφερε πως «στόχος μας είναι όχι μόνο να μην τα καταργήσουμε, αλλά αντίθετα, να τα καταστήσουμε το μοναδικό σημείο που θα χρειάζεται να προσέλθουν για μια συναλλαγή τους με το κράτος οι πολίτες, ιδίως εκείνοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία».
Κάνοντας αναφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της διαλειτουργικότητας όλων των υπηρεσιών και των μητρώων του Δημοσίου, σημείωσε ότι «είναι ένα έργο το οποίο χρονικά καλύπτει το σύνολο του βίου της κυβέρνησης, είναι ένα έργο τετραετίας - και αυτό γιατί απαιτεί τον σχεδιασμό, την προκήρυξη και την υλοποίηση μεγάλων έργων».
Σχετικά με το ενιαίο e-pass στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «η λύση έχει ήδη αποφασιστεί και συμφωνηθεί.
Τις τεχνικές λεπτομέρειές της τις εξετάζουμε από κοινού με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με τους παραχωρησιούχους, ώστε σύντομα να ανακοινώσουμε και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS