Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ένας χρόνος «κίτρινα γιλέκα» - Νέες διαδηλώσεις σε Παρίσι και Στρασβούργο

Deutsche Welle: Ένας χρόνος «κίτρινα γιλέκα» - Νέες διαδηλώσεις σε Παρίσι και Στρασβούργο
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που αγνοεί τα αιτήματά μας φόρεσε το γιλέκο για την τιμή των εργαζόμενων και ας μη το θέλει ο Macron
Ένας χρόνος συμπληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα από την έναρξη των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία κατά της οικονομικής πολιτικής Macron, που εξελίχθησαν σε χείμαρρο κατά της κυβέρνησης του Γάλλου προέδρου ο οποίος είδε τη δημοτικότητα του να καταποντίζεται.
όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σήμερα, έχουν δοθεί δυο μεγάλα ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις, ένα στο Παρίσι και ένα στο Στρασβούργο καθώς ο σκληρός πυρήνας των ακτιβιστών κρατάει ζωντανό το κίνημα, παρά τη εξασθένιση του.
Στην πρωτεύουσα δύο είναι οι πορείες που ξεκίνησαν με διαδρομές στο βόρειο και ανατολικό Παρίσι.
«Απέναντι σε μια κυβέρνηση που αγνοεί τα αιτήματά μας, κλείσε την τηλεόραση και φόρεσε το γιλέκο για την τιμή των εργαζόμενων και ας μη το θέλει ο Macron», είναι ένα από τα βασικά συνθήματα.
Στο Στρασβούργο οι οργανωτές έχουν στείλει μήνυμα συμμετοχής προς όλη την περιοχή της Αλσατίας.
Παραμονές της επετείου και ήδη καταγράφεται ένας πρώτος απολογισμός από τις πολύμηνες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα : 10.000 συλλήψεις, 3.100 καταδίκες εκ των οποίων 400 κατέληξαν σε φυλάκιση, νούμερα πρωτοφανή για ένα κίνημα κοινωνικού χαρακτήρα.
Εν τω μεταξύ η Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη με δελτίο Τύπου, ότι δύο αστυνομικοί θα προσαχθούν στο ποινικό δικαστήριο για να απολογηθούν για άσκηση βίας εναντίον των «κίτρινων γιλέκων».
Ο ένας γιατί χαστούκισε διαδηλωτή και ο άλλος γιατί πέταξε βαριά πέτρα προς το πλήθος.
Πρόκειται για επεισόδια της περασμένης πρωτομαγιάς ... Προφανώς χρειάσθηκε χρόνος για τη δικαιοσύνη αυτή τη φορά, και από τη σύγκριση για την ταχύτητα εκδίκασης των δικών τους υποθέσεων τα «κίτρινα γιλέκα» κρατούν μια ακόμα πικρή γεύση δυσαρέσκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης