Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τον Πύργο των Αθηνών έχει βάλει στο επενδυτικό του στόχαστρο ο σεΐχης του Κατάρ

Τον Πύργο των Αθηνών έχει βάλει στο επενδυτικό του στόχαστρο ο σεΐχης του Κατάρ
Ο εμίρης μέσω της εταρείας Artic σχεδιάζει επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 500 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο
Νέο επενδυτικό ενδιαφέρον δείχνει ο σεΐχης του Κατάρ faisal Al Thani, ο οποίος ΄χει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά του Πύργου Αθηνών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news, ο σεΐχης που έχει ήδη ολοκληρώσει την εξαγορά δύο ξενοδοχείων στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης ύψους 300 εκατ ευρώ, σχεδιάζει τώρα την είσοδο του αι στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά βάζοντας στο στόχαστρο τον πύργο Αθηνών.
Πριν από λίγες ημέρες το σεΐχης ταξίδεψε στην Αθήνα και εξέφρασε την πρόθεσή του να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά μέσα από τον όμιλο Al Faisal Holding του οποίου ηγείται, με επίκεντρο τον τουρισμό και την ενέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο αδερφός του εμίρη του Κατάρ και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων του εμιράτου και πρόεδρος της Artic σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο είτε με την απόκτηση υπαρχουσών μονάδων είτε με την μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων.
τα σχέδια του σεΐχη περιλαμβάνουν την ένταξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 400 - 1000 δωματίων, στ χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Artic υπό την προϋπόθεση να μην έχουν δανειακές υποχρεώσεις.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Al Faisal Holdings, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικέ εταιρείες του Κατάρ, έχει βάλει στο μικροσκόπιο του το κέντρο της Αθήνας βολιδοσκοπώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο τουριστικό real estate.
Μάλιστα ο σεΐχης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να αποκτήσει τα ξενοδοχεία King George Μεγάλη Βρετάνια με την ΛΑΜΨΑ, στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία να διαψεύδει κατηγορηματικά τη διενέργεια διαπραγματεύσεων .
Ο σεΐχης ωστόσο επισκέφθηκε με τους συνεργάτες του τον πύργο Αθηνών κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Αθήνα καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο πληροί τις προϋποθέσεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πύργος Αθηνών
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης