Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Evo Morales μετά τις αντιδράσεις για την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του

tags :
Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Evo Morales μετά τις αντιδράσεις για την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του
Διεθνείς οργανισμοί ζήτησαν την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στις 20/10 λέγοντας ότι βρήκαν ξεκάθαρη χειραγώγηση
Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales κάτω από το βάρος των βίαιων διαδηλώσεων και των έντονων διαμαρτυριών των τελευταίων εβδομάδων που ακολούθησαν την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του.
Ο Morales ανακοίνωσε την παραίτησή του με τηλεοπτικό διάγγελμα λέγοντας «παραιτούμαι από τον προεδρικό θώκο».
Την παραίτηση του Evo, όπως είναι περισσότερο γνωστός, είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βολιβίας, στρατηγός Williams kaliman, ενώ εν μέσω της εντεινόμενης πολιτικής κρίσης στη χώρα, υπουργοί και βουλευτές, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους.
"Αφού αναλύσαμε την εσωτερική συγκρουσιακή κατάσταση, ζητάμε από τον πρόεδρο να απαρνηθεί την προεδρική θητεία του, προκειμένου να επιτρέψει να επικρατήσει η ειρήνη και η διατήρηση της σταθερότητας, για το καλό της Βολιβίας μας" δήλωσε ο στρατηγός ενώπιον του Τύπου.
Την παραίτηση του είχε ζητήσει και ο αρχηγός της Αστυνομίας.
Η Βολιβία ταλανίζεται από βίαιες διαδηλώσεις μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του Morales τον προηγούμενο μήνα.
Την Κυριακή, διεθνείς οργανισμοί ζήτησαν την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, σημειώνοντας ότι βρήκαν "ξεκάθαρη χειραγώγηση" των αποτελεσμάτων των εκλογών της 20ης Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης