Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 8 ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο του 2019, στο 3,8%

Κίνα: Σε υψηλά 8 ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο του 2019, στο 3,8%
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στην Κίνα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι 3% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο 3,5%.
Οι αυξημένες τιμές του χοιρινού κρέατος οδήγησαν σε άνοδο του πληθωρισμού στις τιμές τροφίμων σε υψηλά 11 ετών, καθώς υπήρξε μεγάλη ζήτηση για αυγά και άλλα είδη κρέατος πέραν του χοιρινού.
Αντίθετα, οι τιμές μη εδώδιμών προϊόντων κατέγραψαν επιβράδυνση στο 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1% τον Σεπτέμβριο.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -1,6% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι ετήσιας πτώσης -1,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,5%.
«Η αδυναμία στα μη εδώδιμα καταναλωτικά αγαθά και ο αποπληθωρισμός στις τιμές παραγωγού δείχνουν ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει αδύναμη», δήλωσε ο οικονομολόγος της Bank of Communications, Liu Xuezhi, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός που οφείλεται στις τιμές του χοιρινού δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για την κεντρική τράπεζα ώστε να παραμείνει στο περιθώριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης