Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις για τον χρυσό παρά την υποχώρηση του δολαρίου - Στο -0,39% και τα 1.457,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες πιέσεις για τον χρυσό παρά την υποχώρηση του δολαρίου - Στο -0,39% και τα 1.457,25 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών κατά την περασμένη εβδομάδα
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωση την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (11/11) ο χρυσός, αν και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ήπια ανοδικά.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 υποχώρησε -0,39% στα 1.457,25 δολάρια η ουγγιά.
Image
Κατά την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα 1.459 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτέλεσαν το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου, ενώ οι συνολικές απώλειες της εβδομάδας διαμορφώθηκαν στο -3%.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donadl Trump δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα «προχωρούν πολύ καλά», τονίζοντας παράλληλα ότι η Κίνας «επιθυμεί μία συμφωνία πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι εγώ».
Ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «λανθασμένες» τις αναφορές ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να μειώσουν σταδιακά τους δασμούς, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
«Εάν δεν πραγματοποιήσουμε τη σωστή συμφωνία, δεν πρόκειται να έχουμε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η παραπάνω είδηση έφερε πιέσεις στις αγορές της Ασίας, ενισχύοντας τη θέση τόσο του χρυσού όσο και του γεν Ιαπωνίας ως ασφαλή επενδυτικά «καταφύγια».
«Ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ και οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνδυάζονται αρνητικά για τις αγορές της Ασίας σήμερα», σχολίασε ο αναλυτής της Argonaut, James McGlew.
Απώλειες σημείωσαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα με τον άργυρο να αποδυναμώνεται -0,05% στα 16,8 δολάρια η ουγγιά.
Πτώση -1,5% για την πλατίνα και -3,25% για το παλλάδιο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 879,80 και 1.653,10 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης