Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ισχυρά τα θεμελιώδη της βρετανικής οικονομίας - Η αβεβαιότητα του Brexit έχει περιορίσει την ανάπτυξη

Javid (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ισχυρά τα θεμελιώδη της βρετανικής οικονομίας - Η αβεβαιότητα του Brexit έχει περιορίσει την ανάπτυξη
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν υπό έλεγχο οι κυβερνητικές δαπάνες
Στα ισχυρά θεμελιώδη της βρετανικής οικονομίας αναφέρθηκε σήμερα (11/11) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sajid Javid, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να διατηρθούν υπό έλεγχο οι κυβερνητικές δαπάνες κατά το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «τα θεμελιώδη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρά», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit έχει περιορίσει την ανάπτυξη».
«Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι βλέπουεμ σταθερή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, ένα ακόμα ευπρόσδεκτο σημάδι ότι τα θεμελιώδη της οικονομίας είναι ισχυρά», τόνισε ο κ. Javid, ο οποίος δήλωσε εν συνεχεία ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία μας είναι οι Εργατικοί του Corbyn, και τα σχέδιά τους για δύο δημοψηφίσματα το 2020 και ένα χρέος εκτός ελέγχου».
Παράλληλα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο να διατηρήσει υπό έλεγχο τις κυβερνητικές δαπάνες».
Νωρίτερα, η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν και είχε σημειωθεί συρρίκνωση κατά -0,2%.
«Το ΑΕΠ αυξήθηκε σταθερά το τρίτο τρίμηνο, κυρίως χάρη στον ισχυρό Ιούλιο», ανέφερε η ONS μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, προσθέτοντας ότι «ο κλάδος υπηρεσιών ήταν οδηγός της ανάπτυξης, ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος είχε επίσης καλή επίδοση».
«Ο κλάδος μεταποίησης δεν κατάφερε να αναπτυχθεί, καθώς η πτώση σε πολλές βιομηχανίες αντιστάθμισαν την ανάκαμψη που σημειώθηκε στην παραγωγή αυτοκινήτων», πρόσθεσε η ONS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης