Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν την οικονομική τους συνεργασία - Ο Περαιάς στο επίκεντρο

tags :
Reuters: Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν την οικονομική τους συνεργασία - Ο Περαιάς στο επίκεντρο
Στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα και στις συμφωνίες που υπήρξαν μεταξύ των δύο χωρών αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters
Στην ενίσχυση των οικονομικών και όχι μόνο σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, τονίζει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Στο δημοσίευμα δίνεται μεγάλη έμφαση στην επένδυση της Cosco στον Πειραιά, καθώς Ελλάδα και Κίνα δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους.
Με την επένδυση 600 εκατ. ευρώ στον Πειραιά η Cosco στοχεύει να μετατρέψει το ελληνικό λιμάνι στο κέντρο της ταχύτατης ανάπτυξής της σε Ασία και Ευρώπη.
Ο κ. Xi συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα, με τις δύο χώρες να υπογράφουν μνημόνιο κατανόησης, δηλώνοντας την αμοιβαία βούλησή τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην υλοποίηση της επένδυσης της COSCO στον Πειραιά, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει το Reuters.
Και οι δύο πλευρές επεδίωξαν να υπογράμμισαν τη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κόμβο για τη διοχέτευση αγαθών από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και κορυφαίο εξαγωγέα στην Ευρώπη.
"Θέλουμε να ενισχύσουμε τον ρόλο της μεταφόρτωσης του Πειραιά και να ενισχύσουμε περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα του γρήγορου θαλάσσιου δεσμού της Κίνας με την Ευρώπη", δήλωσε ο Χί μετά τη συνάντηση του με τον Μητσοτάκη.
Η Xi δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί επίσης να επεκτείνει τις επενδύσεις της στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της τραπεζικής.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης