Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ποιες χώρες ακόμα τα μετρητά είναι «ο βασιλιάς»

tags :
Σε ποιες χώρες ακόμα τα μετρητά είναι «ο βασιλιάς»
Προσκολλημένοι στα μετρητά οι Ευρωπαίοι
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να είναι προσκολλημένοι στα φυσικά μετρητά, ενώ τα έθνη στην Ασία έχουν «αγκαλιάσει» τις πληρωμές χωρίς μετρητά.
Αυτό είναι το συμπέρασμα του Παγκόσμιου Ταμειακού Απολογισμού του 2018 που αναλύει διάφορες μελέτες που αναλύουν τη συνήθεια των ανθρώπων να πληρώνουν με μετρητά ή κάρτες (ή ακόμα και κινητά).
Η Katharina Buchholz του Statista σημειώνει ότι ενώ οι περισσότερες μελέτες είναι οι λεγόμενες μελέτες ημερολογίου όπου οι άνθρωποι καταγράφουν την καθημερινή τους ζωή, σχεδιάζονται διαφορετικά και μπορεί να αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, η σύγκριση των στοιχείων δείχνει ενδιαφέρον να αποκτηθεί μια γενική κατανόηση των χωρών που είναι περισσότερο ή λιγότερο επιρρεπείς στη χρήση μετρητών.
Η Ιαπωνία είναι μια από τις εξαιρέσεις από τον κανόνα των ασιατικών χωρών που αγαπούν τις πληρωμές χωρίς μετρητά.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα το «Cashless Vision», το οποίο επιδιώκει να αυξήσει τις πληρωμές χωρίς μετρητά στο 40% μέχρι το 2025.
Αυτή τη στιγμή, μόνο το 18% των πληρωμών στην Ιαπωνία είναι χωρίς μετρητά, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση.
Αν και αυτό είναι συγκρίσιμο με τα ποσοστά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία, οι γείτονες της Κίνας και της Νότιας Κορέας έχουν αγκαλιάσει τις μη πληρωμές σε μετρητά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Infographic: Όπου τα μετρητά εξακολουθούν να είναι βασιλιά | Statista
 
Infographic: Where Cash is Still King | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης