Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλεονεκτήματα για τις τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ρουμανική αγορά

tags :
Πλεονεκτήματα για τις τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ρουμανική αγορά
Πρόσβαση σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους έχουν οι τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ρουμανική αγορά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρουμανίας
Πρόσβαση σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους έχουν οι τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ρουμανική αγορά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρουμανίας (CCIR) Μιχάι Νταραμπάν, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο, για την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της εγχώριας αγοράς σε επενδυτές.
«Οι Τούρκοι επιχειρηματίες που επενδύουν στη Ρουμανία έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τις δικές τους εμπορικές δραστηριότητες.
M’ αυτόν τον τρόπο καθίστανται (σ.σ. οι εταιρείες) τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς και μπορούν να γίνονται αποδέκτες ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων. Μία εταιρεία με επενδεδυμένο σ’ αυτήν αποκλειστικά τουρκικό κεφάλαιο μπορεί, με έδρα τη Ρουμανία, να αποκτήσει αγροτική γη και να απορροφήσει ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις που προορίζονται για τον γεωργικό τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Νταραμπάν υπογράμμισε ότι η αξία του όγκου των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ της Ρουμανίας και της Τουρκίας μπορεί να διαμορφωθεί στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.
Η Τουρκία αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ρουμανίας (καταλαμβάνει τη δέκατη θέση στις ρουμανικές εξαγωγές και την έβδομη στις ρουμανικές εισαγωγές).
Η Ρουμανία απορροφά ένα μεγάλο μερίδιο των τουρκικών εξαγωγών (καταλαμβάνει την 15η θέση) και των εισαγωγών (καταλαμβάνει την 17η θέση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης