Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Άλμα» κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Νοέμβριο του 2019, στις -2,1 μονάδες

Γερμανία: «Άλμα» κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Νοέμβριο του 2019, στις -2,1 μονάδες
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος θα καταγράψει άνοδο στις -13 μονάδες
Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) που αφορά τη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2019, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις -2,1 μονάδες, έναντι -22,8 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος τους δείκτη θα περιοριστεί στις -13 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατέγραψε άνοδο στις -24,7 μονάδες, έναντι -25,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -22,3 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος που σχετίζεται με την Ευρωζώνη, καταγραψηκε επίσης σημαντική άνοδος στις -1 μονάδες, έναντι -22,8 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -13 μονάδες.
«Υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι το περιβάλλον διεθνούς οικονομικής πολιτικής θα βελτιωθεί στο εγγύς μέλλον, γεγονός που εξηγεί την απότομη άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο», τόνισε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, προσθέτοντας ότι «εν τω μεταξύ, οι πιθανότητες συμφωνίας μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ έχουν αυξηθεί σημαντικά».
Ο πρόεδρος του ZEW επεσήμανε ότι «οι τιμωρητικοί δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ είναι πλέον λιγότερο πιθανοί σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν γίνει πριν από μερικές εβδομάδες», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εμφανίζεται επίσης πιο πιθανή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης