Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα υψηλά ημέρας με αρκετούς πρωταγωνιστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα υψηλά ημέρας με αρκετούς πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Λίγο πάνω, λίγο κάτω, χωρίς να εντυπωσιάζει αλλά και χωρίς να απογοητεύει αφού δεν σπάει κρίσιμες στηρίξεις. Σήμερα τη «μάχη» την κέρδισαν οι αγοραστές. Μέτριος ο τζίρος αλλά αρκετά βαριά χαρτιά είχαν ενδιαφέρον.

Αυτό που παρατηρούμε εδώ και καιρό είναι πως οι ξένοι διαχειριστές μάλλον έχουν «καθίσει» στις υπεραξίες που έγραψαν πριν μήνες και δεν έχουν διάθεση να πάνε άλλο πάνω την αγορά. Μπορεί να έχουν κρατήσει λίγες δυνάμεις για το λεγόμενο year end rally. Μη ρισκάρουν και το bonus τους…

Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία αυτή η περίοδος και μέχρι το τέλος του έτους να ασχοληθούμε με την επόμενη χρονιά. Επειδή οι αναγνώστες της στήλης, η πλειονότητά τους τουλάχιστον παίζουν τα δικά τους λεφτά και όχι άλλων, θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να φιλτράρουν όσα διαβάζουν.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η στήλη θα παρουσιάσει προς το τέλος του έτους τις επιλογές της όπως έκανε και για το 2019. Θα δούμε και τι αποδόσεις έχουν γράψει οι προηγούμενες, αλλά συνολικά ήταν μία αρκετά καλή χρονιά.

Με δεδομένη όμως την πορεία του 2019 θα πρέπει να δούμε ποιες μετοχές θα ξεκινήσουν από καλό σημείο. Δηλαδή ποιες θα έχουν κάνει μία διόρθωση από τα υψηλά τους και σε σύγκριση με την αποτίμηση θα είναι ελκυστικές για τοποθέτηση.

Εννοείται πως μοχλευμένες, ή με στόρι που όμως δεν υπάρχει κάποια άλλη ασφάλεια δε θα ασχοληθούμε. Επιπλέον οι αναγνώστες θα πρέπει από μόνοι τους να ψάξουν καλά και να δουν τι «κίνδυνο» θέλουν να αναλάβουν για το 2020.

Πρέπει βέβαια να πούμε πως αν τα αποτελέσματα του 2020 δεν είναι αρκετά καλύτερα από αυτά του 2019 και οι προοπτικές των επιχειρηματιών δεν είναι θετικές, ίσως τα περιθώρια να βρούμε φθηνές μετοχές να είναι περιορισμένα.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τα μικρομεσαία έχουν κάνει ένα πισωγύρισμα από τα υψηλά τους, είτε λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας, είτε λόγω αποτελεσμάτων. Κάποιες από αυτές ξαναγίνονται ελκυστικές. Moda Bagno, ΕΚΤΕΡ, Κλουκίνας-Λάππας, Πλαστικά Θράκης, Ιντερτέκ, Κυριακούλης κ.α έχουν κάνει μία διόρθωση και δημιουργούν μία βάση.

COCA COLA: Το ενδιαφέρον στρέφεται στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που θα ανακοινώσει αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Δεν αναμένονται ισχυρά, αλλά θα δείξουν αν η πίεση που έχει ασκηθεί στη μετοχή πηγάζει από τα αποτελέσματα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πήραν το αίμα τους πίσω στη σημερινή συνεδρίαση. Εξαιρετική η Eurobank, η οποία πάλι είναι κοντά στα υψηλά της, πολύ καλή η Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα ενώ καλά πήγε και η Alpha Bank.

ΑΔΜΗΕ: Καλό το νέο με τους κινέζους αλλά η μετοχή δεν έχει κάνει καμιά σπουδαία κίνηση. Το +2,88% μάλλον είναι λίγο για μία μετοχή που έτσι κι αλλιώς θεωρείται φθηνή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλή εικόνα σε όλη τη συνεδρίαση και δεν είδαμε μεγάλες πωλήσεις σήμερα. Μπήκε και μία μεγάλη εντολή στις τελικές δημοπρασίες και απορροφήθηκε καλή προσφορά κοντά στα υψηλά ημέρας.

JUMBO: Μαθήματα σε όσους έχουν παράπονα, παραδίδει η μετοχή. Μέρισμα χθες, άνοδος 1,66% σήμερα και τιμή 18,37 ευρώ.

PASAL: Στην τιμή κλεισίματος των 0,1990 ευρώ πουλούσαν 245 χιλ. τεμάχια και ο συνολικός όγκος ήταν 111 τεμάχια. Μάλλον κάποιοι είδαν το dilution που έρχεται…

ΑΝΕΚ: Μήπως να δει η διοίκηση την τιμή της μετοχής και να κάνει κάποιο reverse split. Θα προσθέταμε και μία δυνατή αύξηση κεφαλαίου…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Περαιτέρω υποχώρηση θα δώσει ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για το 2020. Στα 1,97 ευρώ με απώλειες 2,96% και υψηλό όγκο 59 χιλ. τεμάχια. Για να είμαστε ειλικρινείς θα θέλαμε σημείο εισόδου τα 1,80 ευρώ και φυσικά δε θέλουμε να φύγει κάτω από αυτό το σημείο.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Δε βγαίνουν πολλά κομμάτια αλλά τη ζημιά τους την κάνουν. Στα 0,6650 ευρώ με απώλειες 2,21% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΣΕΛΟΝΤΑ (απάντηση): Όχι δε μας κάνει εντύπωση η υποχώρηση της μετοχής. Είχαμε γράψει παλαιότερα και από επίπεδα σημαντικά υψηλότερα, τι σήμαινε για εμάς η πρόταση εξαγοράς. Είχαν μιλήσει οι αγοραστές για αύξηση κεφαλαίου και για άλλα.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Στο +20,34% με μικρό όγκο 6 χιλ. τεμάχια. Δημιουργούνται προσδοκίες από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης. Τώρα αν επιβεβαιωθούν, δεν το ξέρουμε. Από τον κλάδο πάντως μαζί με τη Fieratex είναι οι φθηνότερες κατά την άποψή μας.

ΜΛΣ: Με μεγάλο όγκο 420 χιλ. τεμάχια δηλαδή σχεδόν το 3% του μετοχικού κεφαλαίου ο τίτλος πήγε στο +14,91% και στα 1,11% αφού πρώτα πέρασε από τα 0,75 ευρώ. Η χαρά του trader…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Καλή κίνηση με χαμηλό όγκο. Δεν ξέρουμε αν σημαίνει κάτι, ότι δηλαδή δεν βγήκαν μεγάλες πωλήσεις. Μένει να φανεί. Στο +9,14% και στα 0,3820 ευρώ.

FIERATEX: Στο +8,33% και στα 0,52 ευρώ με όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δε χρειάστηκε και μεγάλη προσπάθεια να πάει στα 2,34 ευρώ και στο +3,54 ευρώ. Η μετοχή έχει στεγνώσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης