Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος αναδεικνύεται σε πρώτο επενδυτικό προορισμό στην Αφρική

tags :
Η Αίγυπτος αναδεικνύεται σε πρώτο επενδυτικό προορισμό στην Αφρική
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη της αιγυπτιακής οικονομίας
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη της αιγυπτιακής οικονομίας, καθώς οι αξιωματούχοι της επαίνεσαν τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, καθιστώντας τη χώρα ως τον πρώτο προορισμό προσέλκυσης επενδύσεων στην Αφρική για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό τύπο, αυτά τα ενθαρρυντικά σχόλια για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους στον κόσμο έγιναν παρουσία της υπουργού Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, S. Nasr, σε συνεδρίαση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, σχετικά με την επόμενη φάση των μεταρρυθμίσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική κατά την ετήσια συνάντηση της Ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας σημείωσαν ότι η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Χώρα του Νείλου ενισχύθηκε από τα κρατικά προγράμματα, καθώς και τη σταδιακή αύξηση των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της Αιγύπτου στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.
Από την πλευρά της, η κ. Nasr δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η Αίγυπτος οδήγησαν στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας, στην αύξηση της εταιρικής σχέσης του ιδιωτικού τομέα σε μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και των νέων πόλεων, καθώς και στην τόνωση των επιχειρήσεων startup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης