Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σύστημα ραντάρ για προστασία των πετρελαιοπηγών στη Συρία απέστειλαν οι ΗΠΑ

Νέο σύστημα ραντάρ για προστασία των πετρελαιοπηγών στη Συρία απέστειλαν οι ΗΠΑ
Το σύστημα είναι το δεύτερο που στέλνουν για ενίσχυση της προστασίας τους, καθώς ένα ισχυρό σύστημα ραντάρ στάλθηκε στις βάσεις στο Deir Ezzor και ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
Ένα προηγμένο σύστημα ραντάρ, στις βάσεις τους στη Συρία, απέστειλαν οι ΗΠΑ, εκεί όπου τα αμερικανικά στρατεύματα προστατεύουν σήμερα, τις πετρελαιοπηγές στα βορειοανατολικά της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα ισχυρό σύστημα ραντάρ στάλθηκε στις βάσεις στο Deir Ezzor και ενεργοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Τα άρματα που αποστέλλονται από το Ιράκ για την προστασία των κοιτασμάτων πετρελαίου μπήκαν επισήμως στο έδαφος της Συρίας, τη Δευτέρα 11/11, σύμφωνα με αναφορές.
Οι ΗΠΑ απέσυραν τις δυνάμεις τους από 16 βάσεις στη Συρία κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, την οποία η κυβέρνηση Erdogan βάφτισε «Πηγή Ειρήνης».
Στη συνέχεια, ο Donald Trump φαίνεται να άλλαξε στάση και έκτοτε οι αμερικανικές δυνάμεις επέστρεψαν σε έξι βάσεις και στρατιωτικές θέσεις.
Εκτός αυτών οι ΗΠΑ λέγεται ότι κατασκευάζουν δύο νέες βάσεις στο Deir Ezzor όπου, σύμφωνα με τοπικές πηγές, κατασκευάζονται δύο μεγάλοι διάδρομοι με σκοπό την παροχή υποστήριξης αερομεταφοράς στις βάσεις.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι αύξησαν την παρουσία τους γύρω από πετρελαιοπηγές τις τελευταίες εβδομάδες, συναντήθηκαν επίσης με επροσώπους των δυνάμεων των YPG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης