Τελευταία Νέα
Speculator

Η απορρόφηση της Πειραιώς Factoring από την Τράπεζα και η απομάκρυνση Βαρδακάρη

Η απορρόφηση της Πειραιώς Factoring από την Τράπεζα και η απομάκρυνση Βαρδακάρη
Τι δεν ανέφερε η Τράπεζα Πειραιώς κατά την ανακοίνωση τοποθέτησης της Στυλιανής Γοναλάκη στη θέση της Acting General Manager
Την απορρόφηση της Πειραιώς Factoring έχει δρομολογήσει σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς η οποία απομάκρυνε πρόσφατα την επί τέσσερα και πλέον έτη Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρίας κα Χαρά Βαρδακάρη.
Η συγχώνευση έχει δρομολογηθεί καθώς από την 1η Μαίου του 2019 ισχύει νέα νομοθεσία που επιβάλλει την εισφορά του άρθρου 1 του ν. 128/1975 (Α’178)η οποία ανέρχεται σε 0,6% στις πάσης φύσης χορηγήσεις πιστώσεων των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.
Η νέα νομοθεσία διευρύνει ρητά την επιβολή της εισφοράς και στα χρηματοδοτικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εταιρειών leasing, factoring, υπηρεσιών πληρωμών και έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος.
Σημειώνεται ότι, με την απόφαση ΣτΕ 3164/2014, είχε κριθεί ότι τα χρηματοδοτικά ιδρύματα δεν ενέπιπταν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης  που ίσχυε πριν την φετινή αλλαγή του νόμου.
Έτσι εκλείπει ο λόγος ύπαρξης θυγατρικών εταιριών factoring ο οποίος ήταν η αποφυγή πληρωμής της εισφοράς του 0,6%.
Σε ότι αφορά στην απομάκρυνση της κας Χαράς Βαρδακάρη ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η αντικαταστάτριά της κα Γοναλάκη Στυλιανή δεν έλαβε τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου αλλά τον τίτλο της Acting General Manager.
Οι λόγοι λύσης της συνεργασίας με την κα Βαρδακάρη δεν έγιναν γνωστοί.
Σημειώνεται ότι η Πειραιώς ανακοίνωσε την τοποθέτηση της κας Γοναλάκη χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην κα Βαρδακάρη όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και καμία επίσης αναφορά στην κατάργηση της θέσης Διευθύνουσας Συμβούλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης