Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη σκιά του φόβου για χειρότερα την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

tags :
Στη σκιά του φόβου για χειρότερα την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το άσυλο
Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο αυτές τις ημέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά ένα βήμα πίσω, αλλάζοντας τακτική σε ότι αφορά την Προανακριτική Επιτροπή η οποία ξεκίνησε τελικά τις εργασίες της την Τρίτη καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης δεν πήγαν στην συνεδρίαση.
Έτσι, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ άρχισε η πολυαναμενόμενη κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της παρουσίας των Πολάκη και Τζανακόπουλου.
Στο μεταξύ, άγρια πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό πανεπιστήμιο της Αθήνας με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ταύτιση με τους μπαχαλάκηδες και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλά για επίδειξη αυταρχισμού. Η ένταση μεταφέρθηκε και στη Βουλή όπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτούς που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
Σας πήρε πέντε ολόκληρες μέρες για να πείτε μια ολόκληρη κουβέντα για την επίθεση στο γραφείο μου.
Ξέρετε ότι έσπασαν την πόρτα εισόδου στην ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο;», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.
«Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς επιλέγουμε να είμαστε με όλους αυτούς που θέλουν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από πάσης μορφής βία και ανομία.
Αυτή είναι η διαφορά μας και για αυτή κρινόμαστε», συμπλήρωσε με νόημα η κ. Κεραμέως.
Ο Νίκος Φίλης από την πλευρά του είπε πως πήγε στην ΑΣΟΕΕ «για την εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο για την πολιορκία των φοιτητών.
Θα το κάνουμε συνέχεια αυτό μην εκπλήσσεστε.
Να δούμε εσείς αν ήσασταν εκεί τι θα λέγατε.
Αν τολμούσατε να πάτε κ. υπουργέ που φοβάστε τις μπογιές τις κόκκινες», τόνισε με έμφαση ενώ επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, «κι εδώ και στο πεζοδρόμιο».
Όλα αυτά έχουν δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό ενώ όσο πλησιάζουμε στην 17η Νοεμβρίου η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένεται να κορυφωθεί.
Το σκηνικό, άλλωστε, είναι ίδιο, κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου.
Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί ένταση, η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρίσκεται στα ύψη ενώ ο φόβος των επεισοδίων είναι πάντα υπαρκτός.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, παίρνει άλλη διάσταση λόγω του ασύλου και της απόφασης της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι θα εφαρμόσει τη νομιμότητα.
Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την ανομία, επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης πως τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές τους και οι γειτονιές στους κατοίκους τους.
Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και με την προσδοκία ότι δεν θα επιβεβαιωθεί ο φόβος των επεισοδίων, τα φώτα και η προσοχή όλων πλέον στρέφονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου, την προσεχή Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης