Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morales: Πραξικόπημα η ανάληψη της προεδρίας της Βολιβίας από τη γερουσιαστή Jeanine Anez

tags :
Morales: Πραξικόπημα η ανάληψη της προεδρίας της Βολιβίας από τη γερουσιαστή Jeanine Anez
Νόμιμη την χαρακτήρισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βολιβίας
Για πραξικόπημα έκανε λόγο ο Evo Morales αναφερόμενος στην ανάληψη της προεδρίας της Βολιβίας από τη δεύτερη αντιπρόεδρο της Γερουσίας, Jeanine Anez.
«Έγινε το πιο επιτήδειο και πιο επιζήμιο πραξικόπημα στην ιστορία της Βολιβίας.
Μια γερουσιάστρια της δεξιάς των πραξικοπηματιών αυτοανακηρύσσεται πρόεδρος της Γερουσίας, κατόπιν μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, χωρίς να υπάρχει απαρτία στο κοινοβούλιο, πλαισιωμένη από μια ομάδα συνεργών της, με την υποστήριξη του στρατού και της αστυνομίας που καταστέλλουν τον λαό» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Morales, ο οποίος βρίσκεται στο Μεξικό με πολιτικό άσυλο και διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τον πολιτικό του αγώνα.
Πάντως, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βολιβίας χαρακτήρισε νόμιμη την ανάληψη της προεδρίας της χώρας, με μεταβατικό ρόλο, παρά το γεγονός ότι δεν επικυρώθηκε από τα δύο σώματα της εθνοσυνέλευσης της χώρας, καθώς δεν υπήρξε απαρτία.
Η Anez αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Γερουσίας και της Βουλής που συγκλήθηκε για να επισημοποιηθεί η παραίτηση του Morales από την προεδρία.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν θετικό βήμα την αποχώρηση του Morales προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην χώρα.


www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης